У процесі приймання на СТО автомобіля, який приїхав на регулярне ТО, клієнту автосервісу далеко не завжди пропонують, разом із перевіркою гальмівних колодок і дисків, послугу заміни гальмівної рідини. І якщо досвідчені автомобілісти часто самі просять виконати цю процедуру, то більшість сучасних автовласників можуть узагалі не знати про те, що гальмівну рідину треба не просто доливати.

Таким чином, доводиться просвіщати клієнта СТО щодо того, що гальмівну рідину треба не просто доливати за потреби, а періодично повністю замінювати. Переконати автовласника в необхідності заміни допомагає такий прилад, як тестер гальмівної рідини.

У 4 з 5 авто – зіпсована «тормозуха»

Дивовижний факт – за даними Європейської Комісії, в середньому у 80% експлуатованих у ЄС особистих автомобілів у гальмівній системі знаходиться рідина, яку слід було б замінити. Можна припускати, що і в нас цей відсоток буде, в найкращому разі, не менший. А вже якщо говорити про машини на європейських номерах, що нахлинули в країну, – можна з певністю говорити про те, що багато з них не обслуговувалися роками, а стан гальмівної рідини в них становить реальну загрозу безпеці дорожнього руху.

Раніше – можна було не міняти

Проблема посилюється тим, що автовласники зі стажем пам’ятають часи, коли в автомобілях застосовувалися гальмівні рідини на кшталт БСК на мінеральній основі (суміш рицинової олії та бутилового спирту). Ці суміші були негігроскопічні і не агресивні, але мали низьку температуру кипіння, тому їх не можна застосовувати в системах з дисковими гальмами. Сьогодні такі рідини не відповідають міжнародним стандартам, які застосовуються до ТЗ, які випускаються. Відповідно, на сучасному парку іномарок, а також автомобілів, розроблених у країнах СНД за пострадянський період, такі рідини використовуватися не можуть.

Сучасні гальмівні рідини

Сучасні гальмівні рідини мають в основі полігліколі та їх ефіри (групи хімічних сполук на основі багатоатомних спиртів). До їхніх переваг відносяться: висока температура кипіння, хороші в’язкісні і змащувальні властивості. Основним же недоліком є необхідність повної періодичної заміни – за вказівками автовиробників зазвичай раз на два роки.

Гальмівні рідини гігроскопічні

Фізика процесу деградації сучасних гальмівних рідин пов’язана саме з їх гігроскопічністю – схильністю до поглинання води. Досить згадати, що гальмівна система не герметична – вона має зв’язок з атмосферою через розширювальний бачок. Щоразу при зменшенні об’єму рідини в бачку відбувається підсос «свіжого» атмосферного повітря через компенсаційний отвір.

Механізм впливу води на працездатність гальмівної системи очевидний. Будь-яка рідина має температуру, або «точку», кипіння. У міру збільшення в складі рідини речовини з більш низькою температурою кипіння цей поріг знижується. При нагріванні до певної температури вода, що міститься в рідині, починає утворювати бульбашки пари.

Небезпека парової пробки

Гідравлічна рідина збільшується в об’ємі, але при цьому втрачає свою головну робочу властивість – нестисливість. У результаті значно знижується передаваний на робочі гальмівні циліндри тиск, що супроводжується зниженням ефективності гальмування в рази та проявляється як «м’яка педаль» гальма. Не менш небезпечно і те, що стан гальмівної рідини позначається на роботі електронних систем безпеки ABS і ESP, в алгоритм роботи яких закладені нормальні значення.

Уже протягом першого року експлуатації вміст води в гальмівній рідині може доходити до 2% вологи, до другого року – до 3,5%, до третього – до 5%. На практиці в регіонах з вологим кліматом насичення гальмівної рідини водою до небезпечної межі може відбуватися навіть за один рік.

Інструменти перевірки стану гальмівної рідини

Очевидно, що потрібен інструмент фізичного контролю стану рідини. Для цієї мети були розроблені тестери, що працюють за принципом вимірювання струмопровідності рідини. Чим більший відсоток води в гальмівній рідині, тим краще вона проводить електричний струм. Здавалося б, все просто і надійно. Такі прилади сьогодні використовуються на всьому терені країн СНД. Однак зазначений метод є непрямим, і повністю покладатися на покази таких приладів не можна, тому в Європі вони не застосовуються.

Не всі «тормозухи» однаково струмопровідні

Справа в тому, що крім гліколево-ефірної основи сучасні рідини містять безліч присадок, покликаних захищати металеві елементи гальмівної системи від корозії, а з’єднання й ущільнення системи – від негативного впливу на них базових компонентів суміші. Різні виробники гальмівної рідини можуть використовувати велику кількість тих чи інших присадок, які можуть змінювати струмопровідність рідини. Наприклад, антикорозійний компонент бор (борна кислота) – підвищує її настільки, що рідину з щойно розкритої каністри прилад визначає як непридатну. Ще гірше, якщо відбудеться зворотний ефект.

Реальна перевірка – тільки кип’ятінням

Таким чином, єдиним об’єктивним критерієм робочого стану гальмівної рідини є її температура кипіння. Вона задана стандартами DOT і для кожного типу рідини має два значення. Перше – температура кипіння так званої сухої рідини, тобто тільки що розфасованої або після відкриття герметичної упаковки. Друге – мінімально допустима з погляду безпеки температура кипіння «зволоженої» рідини.

Відповідність нормативам FMVSS 116

Згідно з нормативами FMVSS 116 (Federal Motor Vehicle Safety Standards – Федеральні стандарти безпеки на транспорті США), що беруться за основу в системі класифікації гальмівних рідин, температура кипіння «зволоженої» рідини вимірюється при вмісті вологи 3,5%. Тобто в середньому відповідає двом рокам експлуатації.

Допустимі температури кипіння для гальмівних рідин

У гальмівних системах основної маси авто з пробігом на нашому ринку застосовуються рідини DOT 3 і DOT 4, у яких температура кипіння становить 205 °С і 230 °С суха, 140 і 155 «мокра» відповідно. На сьогодні DOT 5.1 за стандартом має температуру кипіння «сухої» рідини не менше 260 °С, а мінімальна повинна бути не нижче 180 °С. Щодо рідини DOT 5, то вона застосовується тільки у військовій техніці і автоспорті, тому в дорожніх авто не зустрічається.
 

Характеристики гальмівних рідин

 

«Суха» температура кипіння, °С

«Мокра» температура кипіння, °С

Ліміт в’язкості, мм2/с

Основа

LHM

249

249

1200

Мінеральна олива

DOT 2

190

140

 

Рицинова олія, спирт

DOT 3

205

140

1500

Гліколь, ефіри

DOT 4

230

155

1800

Гліколь, борна кислота

DOT 5

260

180

900

Силікон

DOT 5.1

260

180

900

Гліколь, борна кислота

 

Прилад FERODO – FFT100

Таким чином, для коректної перевірки гальмівної рідини на придатність до подальшої експлуатації слід використовувати прилади, які визначають реальну температуру кипіння. Такий прилад є в асортименті Federal-Mogul під брендом FERODO – FFT100. На відміну від лабораторних методів вимірювання температури кипіння, прилад дозволяє провести перевірку за лічені хвилини. Достатньо за допомогою клем підключити FFT100 безпосередньо до АКБ автомобіля – і прилад готовий до роботи.

 

Два способи перевірки

Виконати перевірку можна двома способами. Перший, найпростіший – прямо через горловину розширювального бачка занурити патрубок приладу в гальмівну рідину. При цьому отвір для забору рідини має перебувати нижче її рівня. Оскільки не на всіх автомобілях це зручно або взагалі можливо, в комплектації приладу є спеціальна піпетка і ємність для рідини. Крім того, Federal-Mogul рекомендує для надійності використовувати цей, другий спосіб. І забір рідини виконувати не з бачка, а з супорта – саме там знаходиться об’єм рідини, що найбільш точно відображає реальну картину.

Процедура перевірки за пів хвилини

Сама процедура перевірки займає до 30 секунд. При підключенні живлення на дисплеї приладу відображається його серійний номер, а також фактичне значення напруги живлення. Після занурення патрубка в рідину треба натиснути єдину кнопку Control – Switch. На дисплеї у вигляді по черзі зафарбовуваних комірок відобразиться хід процесу кип’ятіння рідини. Коли точка кипіння буде досягнута, прилад на кілька секунд відобразить отримане під час тесту значення температури, а потім – контрольні значення «мокрої» температури кипіння для рідин DOT 3, DOT 4 і DOT 5.1. Виміряне і контрольні значення будуть висвітлюватися по черзі, поки ви не вимкнете прилад. Таким чином запам’ятовувати або записувати значення не треба. Потрібно лише знати стандарт тестованої рідини, який повинен бути зазначений на кришці розширювального бачка.

Інструмент клієнтської лояльності і збільшення чека

Зазначений прилад – не просто автосервісне обладнання, але і відмінний маркетинговий інструмент для залучення клієнтів і збільшення чека. Проведення акції «Кожному відвідувачеві – перевірка гальмівної рідини безкоштовно!» дозволить більшості клієнтів наочно продемонструвати необхідність термінової заміни. Європейська практика показує, що при систематичному використанні приладу середній чек збільшується фактично на вартість оновлення гальмівної рідини. Крім того, використання FERODO FFT100 при кожному відвідуванні СТО служить хорошою демонстрацією турботи про безпеку водія, що автоматично підвищує його довіру до станції і бажання обслуговуватися на ній завжди.