У липні 2011 році почала роботу лінія технічної підтримки Bosch з ремонту автомобілів. Сервіс завоював довіру у клієнтів та «виріс» із внутрішнього помічника мережі Бош Авто Сервіс до потужної лінії техпідтримки, яку після активації послуги можуть використовувати всі незалежні СТО.

«Завдяки сервісу, фахівці СТО, в першу чергу, істотно економлять час – свій і клієнта, адже обслуговування здійснюється швидше, підвищується динаміка і точність діагностики несправностей, підбору деталей для їх усунення», – говорить Олександр Черевко, керівник відділу сервісу та технічної підтримки в Україні і підтримки сервісу діагностичного обладнання в Україні, Росії, Білорусі.

1000 звернень від початку 2015

За чотирирічний період роботи, фахівці лінії допомогли усунути несправності в понад 4500 автомобілях. Число звернень з кожним роком збільшується. Від початку 2015 року, їх кількість вже перевищила 1000. «Більше 60% запитів, які до нас надходять, носять унікальний характер. Це особливо складні випадки, з якими стикаються діагности і механіки, але відповіді на них не можна знайти в Інтернеті чи уточнити в СТО по сусідству.

Абоненти лінії техпідтримки можуть розраховувати на допомогу не тільки вітчизняних фахівців, а й експертів лінії технічної підтримки в центральному офісі компанії Bosch, яких ми підключаємо до вирішення проблеми за необхідності. Важливо, що наша лінія техдопомоги пропонує не поради, але вирішення проблеми», – підкреслив Олександр Черевко.

«Одного разу була проблема з SAAB випуску кінця минулого століття, – ділиться Дмитро Верескун, директор СТО Mobil 1 (м. Одеса), – і тут ми отримали можливість переконатися не тільки в якості сервісної підтримки від Bosch, але і в тому, що вона вартує своїх грошей. «Просканувавши» автомобіль, причину несправності ми не змогли визначити. Тоді ми зв’язалися з представниками Bosch, вони через наш прилад Bosch KTS 540 долучилися і дали підказку. У підсумку, ми допомогли клієнту вирішити проблему, з якою він вже об'їздив безліч станцій і йому ніде не могли допомогти».

500 тисяч гривень інвестицій Bosch в авторинок України

«Що таке відповідь на один запит? – продовжує Олександр Черевко. – Це один додатково обслужений автомобіль, але це ще й один клієнт, який довірить вам наступний ремонт. І ще – для СТО це реальні гроші. Якщо взяти до уваги вартість середнього ремонту в 500 гривень, то з початку року компанія Bosch вже інвестувала в автомобільний ринок України 500 тисяч гривень».

Фахівці лінії техпідтримки Bosch надають допомогу та інформацію у режимі реального часу за номером 0 800 500 303, окрім того, обробляються запити, надіслані на електронну адресу сервісу Hotline_AA@ua.bosch.com. На них експерти компанії дають розгорнуті письмові відповіді. Багато що залежить від рівня складності виниклої проблеми і кваліфікації того, хто звернувся, але у 80% випадків обробка запиту займає менше 60 хвилин.

«За необхідності доступна послуга дистанційної діагностики автомобіля. Тобто, ми, використовуючи спеціальне програмне забезпечення, підключаємося до діагностичного устаткування абонента і працюємо на ньому, ніби знаходимося поруч з майстром, – говорить Володимир Закревський, інженер служби технічної підтримки Bosch. – Відстань же не має значення».

Експерти сервісу лінії техпідтримки Bosch консультують фахівців мережі Бош Авто Сервіс, а також оптових покупців, дилерів запчастин і устаткування Bosch. Крім цього, лінія обслуговує кінцевих споживачів і сервісом можуть скористатися майстри незалежних СТО.

«Лінія технічної підтримки Bosch – це інвестиція в майбутнє станції, це стосується як бізнес-ефективності, так і підвищення професіоналізму персоналу і якості обслуговування клієнтів. Що важливо, лінія дає можливість працювати з найскладнішими і рідкісними випадками », – каже Іван Долгов, начальник сервісного центру Бош Дизель Центр «Рапід» (м. Київ).

Фахівці лінії мають постійний доступ в оригінальні бази даних автовиробників Європи, Азії та США для більш ніж 120 автомобільних брендів. Зокрема, абонентам доступні консультації по методикам усунення несправностей, підбору запасних частин, розшифрування кодів несправностей, електричним схемам, контрольним параметрам вузлів, агрегатів і т.д.

Послуги лінії технічної підтримки надаються експертами компанії Bosch у всьому світі. Так, більше 42% всіх запитів в мережі надходить і обробляється в Китаї, 19% складають запити в США, 14% – в Індії, 12% – в Японії, 3% – у Туреччині, 0,04% від загальної кількості запитів – в Україні. Оформлюючи підписку на лінію технічної підтримки, станція через фахівців Bosch отримує доступ до інформаційної системи Trouble Ticket System (TTS), базі готових відповідей на раніше задані питання.