Існує думка, що багатоважільна підвіска, хоча і забезпечує відмінні ходові властивості, але конструкція її ненадійна, а її компоненти недовговічні. Розберемося, чи так це? І чи справді ненадійність є неминучою платою за переваги кінематичної підвіски?

Очевидно, що складність конструкції підвищує ризик поломки. У складних системах пошкодження однієї деталі прискорює знос інших компонентів. Однак багато що залежить і від якості деталей. Типова багатоважільна передня підвіска застосована на VW Passat B5. Розберемо процедуру її обслуговування.

Діагностика підвіски VW Passat B5

Першим етапом діагностики є огляд деталей. Досліджується стан гумових манжет – їх пошкодження вказують на необхідність заміни всього важеля.

Наступним кроком визначається наявність люфту і скрипів під час повороту колеса або роботи підвіски. Скрипи або тріщини в манжетах вказують на потрапляння води під ущільнення і корозію.

ВАЖЛИВО! Люфт – не завжди ознака поломки

З наявності люфту як такого не слід робити поспішних висновків. Насамперед це стосується гідравлічних втулок нижнього заднього важеля VW Passat B5. Їхня конструкція передбачає значне зміщення важеля щодо кузова, що в разі нестачі досвіду механіка може бути розцінено як пошкодження.

Умови для правильної перевірки підвіски

  • Перевірка підвіски повинна виконуватися під навантаженням і без навантаження.
  • Люфт верхніх важелів VW Passat B5 визначається при повернутому кермовому колесі та під вагою автомобіля.
  • Оптимальним методом визначення стану нижнього переднього важеля є докладання вертикального зусилля знизу до опори важеля, коли автомобіль піднятий.

Застосовуйте спецінструмент для розбирання поворотного кулака

Болт кріплення верхніх важелів VW Passat має значну довжину і затягнутий з високим моментом, тому для його вивертання потрібен спеціальний інструмент. Крім того, під впливом води і солі на цій ділянці часто виникає корозія. Застосування інструменту при заміні важелів передньої підвіски фольксваген пасат б5 виключає додаткові витрати часу на розбирання поворотного кулака.

Затягуйте болти на завантажених колесах

Розташовані у важкодоступних місцях болти необхідно перевірити на предмет придатності.

Під час установки болтів кріплення важелів на підвіску повинна впливати маса автомобіля, а колеса мають знаходитися в природному положенні.

Затягування болтів без навантаження на підвіску призводить до деформації кручення гумовометалевих елементів.

Якщо закрутити болти на вивішеному автомобілі, після його опускання відразу виникне таке навантаження, якого не повинно бути в нерухомому стані. Під час проїзду нерівностей воно може стати критичним – гумова втулка буде пошкоджена.

Зазначені поради стосуються і багатьох інших автомобілів з багатоважільною підвіскою. І, звичайно ж, тільки використання запчастин високої якості від постачальників, що беруть участь у розробці систем первинної комплектації, забезпечує оптимальний рівень комфорту та прекрасні ходові якості автомобілів з багатоважільною підвіскою.

Компанія TRW володіє понад столітнім досвідом у галузі виробництва деталей для автомобілів, продукцію проєктують 6000 конструкторів, інженерів і вчених. Програма TRW містить приблизно 4000 деталей, охоплюючи 90% європейського парку. До складу концерну TRW входить 190 підприємств у 24 країнах.

Кожне з виробничих підприємств TRW сертифіковане відповідно до Міжнародних стандартів якості ISO 9001, QS 9000. Вся продукція ретельно тестується на кожному етапі виробництва і має найвищі стандарти якості. Кожна запчастина від TRW відповідає стандартам автовиробників, а також постачається в комплекті з усім необхідним приладдям для монтажу.