Виробничі потужності заводу Bosch у Сербії збільшуються рік у рік, реагуючи на зростання ринкового попиту. У 2015 році підприємство випустило понад 5 млн щіток склоочисників, й у 2016 році Bosch очікує подальшого збільшення обсягу виробництва.

Перша щітка склоочисника на заводі Bosch у Сербії була вироблена у серпні 2013 року. Наразі підприємство випускає щітки і важелі склоочисників, системи очищення лобового скла автомобіля.

«Сербія - дуже вигідна локація для виробництва, оскільки з цієї країни зручно поставляти продукцію на ринки всієї Європи. Таке вдале розташування заводу дозволяє нам мінімізувати витрати на логістику. Натомість Bosch інвестує у розвиток технологій, щоб споживачі отримували ще більш інноваційні системи очищування скла», - розповідає Річард Циммер, керуючий директор заводу Bosch у Сербії.

Стабільне нарощування потужностей і розширення продуктового портфелю
Сербський завод Bosch, площа якого перевищує 22 000 квадратних метрів, знаходиться у місті Печінцях, за 25 км від Белграда. Серед споживачів його продукції – провідні європейські автовиробники. З моменту відкриття штат заводу збільшився удесятеро, з 60 до понад 600 працівників.

У 2015 році на заводі стартувало виробництво щіток поштучної програми Аerotwin Retrofit. До того ж, тут виробляється нова лінійка Аerotwin Plus із набором адаптерів для оригінальних кріплень. Варто відзначити, що Power Protection Plus - абсолютно нова технологія виробництва двокомпонентної гуми із запатентованим покриттям - використовується в усій преміум-лінійці безкаркасних склоочисників Bosch Aerotwin.